Institute for Biodiversity and Ecosystem Dynamics

Niels van Opstal

student Bèta-gamma

In 2014 was ik begonnen met de studie Natuurkunde waarna ik er vrij snel achter kwam dat mijn interesses ook ver buiten de natuurkunde liggen.

Niels van Opstal, student Bèta-gamma

Ik vond het jammer om deze interesses te verwaarlozen dus besloot ik te stoppen met natuurkunde. Na lang zoeken ben ik via een studiekeuzetest op de studie Bèta-Gamma gestuit. Nadat ik me er meer in ben gaan verdiepen heb ik een open dag bezocht. Toen ik op de open dag hoorde hoe de studie in elkaar zat wist ik al snel dat dit mijn studie was.

Het fijne van deze studie is namelijk dat je in het eerste jaar een brede basis legt met veel verschillende vakken waarvan de onderwerpen ver uit elkaar liggen. Gelukkig is het niet zo dat door de verscheidenheid er geen diepte in de vakken zit. Nog beter vond ik dat je dan in het tweede jaar een major moet kiezen. Hiermee ga je echt de diepte in op een onderwerp waardoor je specialist wordt op dat gebied. Tegelijkertijd blijf je wel de brede kijk en verschillende perspectieven houden die je hebt geleerd in het eerste jaar en uitbouwt in het tweede en derde jaar. Je merkt ook gelijk dat je in hele verschillende vakgebieden verbanden legt wat een hele leuke toevoeging is voor je begrip van de stof. 

Published by  Institute for Interdisciplinary Studies

26 April 2016