Institute for Biodiversity and Ecosystem Dynamics

Toekomstperspectief

Een breed opgeleide academicus heeft een meerwaarde op de arbeidsmarkt. Werkgevers zoeken vaak naar werknemers die een specialistische basis kunnen combineren met brede blik op het hele wetenschappelijke veld. Dat biedt direct voordelen wanneer je, bijvoorbeeld als onderzoeker, beleidsmedewerker of manager, vaak in teamverband werkt.

Kritisch, zelfstandig, leergierig

Daarnaast ben je na je studie inzetbaar in sectoren waar je een kritische, zelfstandige en leergierige geest nodig hebt, zoals in de journalistiek, de voorlichting, de politiek of het onderwijs. De maatschappij doet een steeds klemmender beroep op de wetenschap om grote problemen op te lossen, van klimaat tot energie, van gezondheid tot veiligheid en van economische groei tot geloof.

Masters

In de praktijk blijken afgestudeerden Bèta-gamma creatief te zijn in het vinden van masters die op hun programma aansluiten. In onderstaand bestand zie je per major welke Masters studenten na Bèta-gamma zijn gaan doen.

Alumni ambassadors

Alumni

Uiteindelijk komen Bèta-gamma studenten op zeer diverse plekken terecht. Een flink aantal alumni gaat promoveren en blijft betrokken bij de wetenschap. Ook valt op dat veel alumni werken als adviseur en in beleidsfuncties, waarbij snel inwerken in nieuwe onderwerpen en makkelijk communiceren met diverse partijen vereisten zijn. Ook zijn er alumni die bij kleine start-ups werken of zelf een bedrijf zijn begonnen.

'Dit dus'

Een veel gestelde vraag van studiekiezers en hun ouders is; ' Wat word je nou met Bèta-gamma?'  Om hierop antwoord te geven is het boekje Dit dus uitgebracht. In dit boekje staan verhalen van 12 alumni, die hun verhaal vertellen. Als snel wordt duidelijk dat er geen eenzijdig antwoord op de veelgehoorde vraag gegeven kan worden. Download hieronder enkele Dit dus verhalen.

Published by  Institute for Interdisciplinary Studies

9 October 2018