Institute for Biodiversity and Ecosystem Dynamics

Locatie en faciliteiten

De colleges van Biomedische wetenschappen worden gegeven aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica op het Science Park Amsterdam en op het Academisch Medisch Centrum.

Science Park

Loading video..

Op het Science Park vind je moderne collegezalen en laboratoria en ook computer- en studieruimtes waar je zelfstandig kunt werken. Er zijn verschillende eet- en drinkmogelijkheden. Daarnaast vind je op het terrein het Universitair Sport Centrum (USC) van de UvA.

Bereikbaarheid

Science Park Amsterdam ligt aan de oostelijke kant van Amsterdam in de Watergraafsmeer en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. 

Adres: Science Park 904 | 1098 XH Amsterdam
Telefoon: 020 525 7100

Als UvA-student krijg je je eigen computeraccount en opslagruimte. Op MijnUvA vind je onder andere actuele berichten uit Canvas met studie-informatie, UvA studentenmail, student.uva.nl en het Studenteninformatiesysteem (SIS) voor je vak- en tentamenaanmeldingen. In Datanose vind je je rooster. 

Academisch Medisch Centrum (AMC)

Een deel van je colleges volg je bij het AMC in Amsterdam Zuidoost. Ook hier vind je moderne collegezalen, studieruimtes en computerfaciliteiten en ook een grote medische bibliotheek. Daarnaast kun je gebruik maken van alle voorzieningen in het ziekenhuis, zoals een personeels- en studentenrestaurant, caf├ęs, postkantoor en boekhandel.

Bereikbaarheid

Het faculteitsgebouw is aan het ziekenhuis verbonden en is goed bereikbaar met de trein en metro, station Holendrecht ligt voor de deur.

Adres: Meibergdreef 15 | 1105 AZ Amsterdam Zuidoost

Andere locaties

Overige belangrijke locaties voor de opleiding zijn het Nederlands Kanker Instituut (NKI) en Sanquin (voormalige Centraal Laboratorium van de Bloedtransfusiedienst). Deze instituten liggen in Amsterdam-West en zijn goed bereikbaar met de trein en metro.

Published by  Faculty of Science

30 August 2018