Institute for Biodiversity and Ecosystem Dynamics

Naast je opleiding

Naast je studie kun je genieten van de culturele, sportieve en sociale activiteiten die Amsterdam biedt. Ook kun je lid worden van de studievereniging of actief zijn in de opleidingscommissie of studentenraad van jouw faculteit.

Studievereniging Congo

Biomedische wetenschappen, Biologie en Psychobiologie hebben  een zeer actieve studievereniging: Congo. 

Aan het begin van ieder jaar organiseren we voor de drie studies een Facultaire introductieweek en aan het eind van september een eerstejaarsweekend. Het hele jaar door organiseren verschillende commissies lezingen, excursies, weekenden, borrels, feesten en vele andere activiteiten. Via Congo kun je studieboeken kopen, waarbij je als Congo-lid korting ontvangt. En je kunt altijd in de Congokamer langskomen voor gratis koffie en thee of een goedkoop biertje. In 2019 bestaat Congo 100 jaar, dat wordt gevierd met bijzondere activiteiten.

Studenteninvloed

Op de universiteit mag je je stem laten horen en je eigen onderwijs beoordelen. Op diverse niveaus is er inspraak van studenten op het onderwijsbeleid van de universiteit. Voorbeelden zijn de opleidingscommissie en de facultaire studentenraad. Ook is het mogelijk om als student-assistent voor de opleiding te werken. Je geeft dan bijvoorbeeld les aan eerstejaarsstudenten en weet precies wat er onder de studenten leeft. Zo kun jij je inzetten voor het onderwijs en je medestudenten en daarnaast nuttige ervaring opdoen.

Cultuur

Sport en cultuur

Als je na college wilt sporten, dan kun je terecht in ons Universitair Sport Centrum (USC). Volg je liever een cursus fotografie of toneel? Ga dan naar CREA, de culturele organisatie van de UvA.

Published by  Faculty of Science

16 July 2018