Institute for Biodiversity and Ecosystem Dynamics

Honoursprogramma

Biomedische wetenschappen

Ben je op zoek naar een extra uitdaging? Wil en kun je meer dan het reguliere studieprogramma van je vraagt? Als aanvulling op je bachelor Biomedische wetenschappen kun je deelnemen aan een honoursprogramma. Dit zijn extra vakken die je volgt naast je reguliere vakken.

Je kunt je honoursprogramma verdiepend of verbredend invullen. Als je voor alle - reguliere én extra - vakken gemiddeld een 7 of hoger haalt, krijg je naast het bachelordiploma ook een honourscertificaat uitgereikt. Het honoursprogramma kenmerkt zich door:

  • Specifieke kleinschalige werkvormen;
  • Scholing in het maken van een onderzoeksscriptie aan het begin van je opleiding;
  • Een symposium waarbij onderzoek in een maatschappelijke context wordt uitgelicht.

Je sluit het honoursprogramma af met een vervolgonderzoeksvoorstel na je bachelorproject.

Research Honours

Als je je honoursprogramma verdiepend invult, volg je de Research Honours. Dit is het honoursprogramma gericht op onderzoek en bereidt je optimaal voor op een master in een biomedische richting. Bovendien kun je je CV versterken voor de selectie van speciale vierjarige geneeskunde masterprogramma's in o.a. Amsterdam, Utrecht (SUMMA) en Maastricht (A-KO). Als je voor alle - reguliere en extra - vakken gemiddeld een 7,5 of hoger haalt, krijg je naast het bachelordiploma ook een Research Honourscertificaat uitgereikt.

Bovenop de eerder genoemde kenmerken bestaat de Research Honours nog uit:

  • Verschillende verplichte vakken;
  • Een verdieping van de miniscriptie;
  • Het schrijven van een projectplan, dat je uitvoert tijdens het bachelorproject in het derde jaar.

Om te ervaren of het honoursprogramma iets voor je is, kun je in je eerste jaar al een extra keuzevak volgen, waarbij je extra training krijgt in academische vaardigheden.

Published by  Faculty of Science

16 July 2018