Institute for Biodiversity and Ecosystem Dynamics

Masterfase

Na je bachelor kun je kiezen voor een biomedische master gericht op onderzoek, maar ook voor een biomedische master met een focus op onderwijs, ondernemerschap of maatschappelijke kwesties. Je wordt dus breed opgeleid en kunt veel kanten op.

Master Biomedical Sciences

Aan de UvA kun je je met de bachelor Biomedische wetenschappen aanmelden bij de Engelstalige master Biomedical Sciences. In samenwerking met het Academisch Medisch Centrum heeft de masteropleiding een breed aanbod aan specialisaties. Afhankelijk van de richting die je kiest in je derde jaar ben je toelaatbaar tot verschillende mastertracks.

Je kunt kiezen voor een master in Medical Biology:

Of een master in Neurobiology:

Andere masters

Als je in je bachelor bepaalde keuzevakken volgt, heb je ook toegang tot de volgende masters:

Zij-instroom master Geneeskunde

Het is mogelijk door te stromen naar het eenjarige zij-instroomprogramma van de UvA-master Geneeskunde. Er is een beperkt aantal plaatsen voor deze zij-instroom. De selectie voor deelname is op basis van een toelatingsexamen, motivatie en behaalde studieresultaten in de bachelor.

Om in aanmerking te komen, moet je tijdens je gehele bachelor zeer goede studieresultaten hebben behaald. Je kunt dat laten zien via het succesvol doorlopen van het excellentietraject.

Je kunt je daarnaast ook kwalificeren voor de opleidingen SUMMA of A-KO door het excellentietraject te volgen. 

Wetenschapsjournalist, ondernemer of leraar worden?

Met een universitaire master word je opgeleid tot wetenschappelijk onderzoeker, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een andere carri√®re. Bij een groot aantal b√®tamasters aan de UvA worden er professionele specialisaties aangeboden, die focussen op andere vaardigheden dan onderzoek doen. Je volgt dan een jaar lang (60 studiepunten) het reguliere programma van je gekozen master, en aansluitend een jaar lang (60 studiepunten) het programma van je gekozen specialisatie. Er worden vier specialisaties aangeboden:

  • Major Science in Communication
  • Major Science in Society
  • Lerarenopleiding
  • Tesla minor

Wil je leraar biologie worden? Dan volg je na de master Biomedical Sciences de eenjarige lerarenopleiding (tweejarig in deeltijd), bij de Interfacultaire Lerarenopleidingen (ILO). Ook zul je een extra vak Ecologie moeten doen.

Published by  Faculty of Science

18 July 2018