Institute for Biodiversity and Ecosystem Dynamics

Collegegeld en studiekosten

Bachelor Biologie

Om aan de opleiding te mogen beginnen, moet je collegegeld betalen. De hoogte hiervan wordt ieder jaar wettelijk vastgesteld. Naast je collegegeld moet je rekening houden met extra studiekosten, zoals voor boeken en een laptop .

Collegegeld

Via de Collegegeldmeter bereken je het collegegeld voor deze studie. Je kunt Biologie niet in deeltijd volgen.

(Open de collegegeldmeter niet in Safari.)

Studiekosten

Naast je collegegeld moet je rekening houden met extra studiekosten, zoals voor boeken en een laptop . Voor aanvang van het collegejaar dien je als student in het bezit te zijn van een laptop voor diverse onderwijsonderdelen. De aanschaf van een eenvoudige laptop, met studentenkorting zal rond de € 400,- zijn. Je kunt zelf een laptop uitkiezen.

Minimumeisen laptop

  • Een netwerkkaart die Dual-band 2.4GHz/5GHz ondersteunt. Dit is van belang om verzekerd te zijn van een snelle WiFi verbinding in omgevingen waar relatief veel WiFi gebruikers zijn, zoals op de UvA. Gebleken is dat niet iedere winkel of verkoper goed kan aangeven of laptops die zij verkopen hieraan voldoen, dus controleer dit in de specificaties van de laptop.
  • Ook is minstens 4 GB intern geheugen (RAM) nodig om goed gebruik te kunnen maken van alle software
  • Een Office pakket (studentversie) is nodig. Als je een Mac gebruiker bent, moet je laptop minimaal beschikken over het besturingssysteem OSX 10.9 (Mavericks).

Als UvA-student kun je het Office pakket, en andere software, met korting bij SURFspot verkrijgen.

Verplichte studiemiddelen

Verder moet je rekening houden met een bedrag van maximaal € 500 voor verplicht aan te schaffen boeken, syllabi, een preparatieset en een laboratoriumjas. Voor het tweede en derde jaar zijn de kosten voor boeken en syllabi lager.

Overig

De faculteit berekent geen kosten voor het gebruik van microscopen of het breken van glaswerk. Je moet als student wel zelf zorgen voor een aansprakelijkheids- en ongevallenverzekering.

Published by  Faculty of Science

Afdeling Communicatie

26 July 2017