Institute for Biodiversity and Ecosystem Dynamics

Masterfase

Masters

Als je na je bachelor Biologie meer wetenschappelijke verdieping of verbreding zoekt, volg dan een master. De UvA heeft ruim 180 masterprogramma's. De bachelor Biologie sluit direct aan op de tweejarige, Engelstalige master Biological Sciences, waarbij je kunt kiezen uit vier tracks:

 

Overige masters en meer informatie

Als je tijdens de bachelor een minor of keuzevakken in een bepaald vakgebied hebt gevolgd, dan heb je vaak ook toegang tot een aantal andere masters, zoals:

 

Voor sommige masters zul je wel een schakelprogramma of een selectieprocedure moeten doorlopen.

Wetenschapsjournalist of ondernemer worden?

Over het algemeen word je met een universitaire master opgeleid tot wetenschappelijk onderzoeker. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een andere carrière. Bij een groot aantal bètamasters aan de UvA worden er professionele specialisaties aangeboden, die focussen op andere vaardigheden dan onderzoek doen. Je volgt dan een jaar lang (60 studiepunten) het reguliere programma van je gekozen master, en aansluitend een jaar lang (60 studiepunten) het programma van je gekozen specialisatie. Er zijn op dit moment drie specialisaties beschikbaar:

  • Major Science in Communication
  • Major Science in Society
  • Tesla Minor

Lerarenopleiding

Wil je leraar Biologie worden? Dan volg je na je master de eenjarige lerarenopleiding bij het Interfacultaire Lerarenopleidingen (ILO). Als je de educatieve minor doet in de keuzeruimte van je bachelor, heb je vrijstelling in het eerste gedeelte van de lerarenopleiding. Ook de communicatieve/educatieve variant van een master geeft recht op vrijstellingen.

Published by  Faculty of Science

14 August 2017