Institute for Biodiversity and Ecosystem Dynamics

UvA Matching 2018

Biologie - 6 juni 2018

Een juiste studiekeuze vergroot de kans dat je straks succesvol bent in je studie. Daarom is UvA Matching (ook wel studiekeuzecheck) een essentieel onderdeel van de inschrijving voor een bacheloropleiding. Je maakt kennis met de opleiding en het onderwijs, nog voordat je echt gaat studeren, en test op die manier je studiekeuze.

Deadlines 

Uiterlijk 1 mei 2018 schrijf je je in via Studielink. Na inschrijving voor de opleiding ontvang je vanzelf een e-mail om je aan te melden voor UvA Matching. Deelname is verplicht. De aanmelddeadline voor UvA Matching is 8 mei 2018.

Programma matching Biologie

Tijdens de UvA Matching Biologie maak je kennis met een actueel onderwerp  uit de biologie. Je dag begint met een korte introductie met aansluitend een practicum. Tijdens het practicum maak je een kort verslag van je bevindingen wat aan het eind van het practicum besproken wordt. De middag begint met een hoorcollege. Aansluitend maak je een toets, die vervolgens nabesproken wordt.

De UvA Matching Biologie geeft je een indruk van het eerste jaar Biologie. De onderwerpkeuze sluit nauw aan bij de stof van het eerste jaar en je maakt kennis met docenten die je gedurende je opleiding tegen gaat komen. De onderwijsvormen tijdens de Matching komen overeen met de werkvormen die gebruikelijk zijn in de opleiding. 

Data en locatie

De UvA Matching bij Biologie vindt plaats op woensdag 6 juni 2018 op het Amsterdam Science Park.

Voorbereiding

Ter voorbereiding op de UvA Matching Biologie krijg je voorafgaand aan de Matching de opdracht om een essay van 500 woorden te schrijven over een onderwerp dat gedurende de Matching aan bod komt. Dit essay moet je uiterlijk op zondag 3 juni 2018 inleveren. Te zijner tijd ontvang je meer informatie over het programma en de voorbereidingsopdracht.

Vragen?

Heb je vragen over de UvA Matching? Raadpleeg dan de FAQ’s.

Published by  Faculty of Science

14 December 2017