Institute for Biodiversity and Ecosystem Dynamics

UvA Matching

Future Planet Studies

Een juiste studiekeuze vergroot de kans dat je straks succesvol bent in je studie. Daarom is UvA Matching een essentieel onderdeel van de inschrijving voor een bachelor. Je maakt kennis met de opleiding en het onderwijs, nog voordat je echt gaat studeren, en test op die manier je studiekeuze.

To watch this video you'll need to accept all cookies. Cookie settings.

 

Na je inschrijving via Studielink ontvang je vanzelf een e-mail om je aan te melden voor UvA Matching. Deelname aan UvA Matching is verplicht en zal plaatsvinden van maandag 27 mei t/m dinsdag 11 juni. 

Programma Matching Future Planet Studies

Tijdens de Matching van Future Planet Studies krijg je een indruk hoe het is om bij ons te studeren. Je volgt een hoorcollege en een werkgroep, doet aan zelfstudie en maakt een toets. Omdat Future Planet Studies een brede interdisciplinaire opleiding is, zal het college een interdisciplinair thema behandelen vanuit een bèta- en een gamma-invalshoek. In het college zal ook duidelijk worden dat vaak meerdere disciplines zich bezighouden met een zelfde onderwerp of dat er meerdere benaderingen van een specifiek thema te geven zijn. In de werkgroep wordt verder ingegaan op de stof van het college.

Natuurlijk kun je in een dag nooit een hele studie ervaren. Toch denken we dat je ervaring in deze week een realistisch beeld geeft van de studie Future Planet Studies waarmee je zelf kunt bepalen of de studie bij je past. Wij zullen je ook een advies geven. We verwachten dat je het advies serieus meeneemt in je studiekeuze, maar het advies is niet bindend (je mag je ook inschrijven voor de opleiding als je een onvoldoende haalt). Daarnaast voeren we met iedereen een intakegesprek, waarin je motivatie voor de opleiding aan bod komt en je de kans krijgt om vragen te stellen.

Deadlines

  • De landelijke inschrijfdeadline voor Studielink is 1 mei 2018. Heb je je niet op tijd ingeschreven via Studielink, dan kun je worden geweigerd bij de opleiding van je keuze.
  • De inschrijfdeadline voor Matching Future Planet Studies is 8 mei 2018. Na inschrijving via Studielink ontvang je vanzelf een e-mail om je aan te melden voor matching.
  • Om deel te kunnen nemen aan Matching Future Planet Studies moet je een intakeformulier invullen. De deadline hiervoor is woensdag 30 mei 2018 23:59. Je kunt het intakeformulier pas invullen na inloggen met je UvAnetID.

Voorbereiding

Het intakeformulier is je voorbereiding op de matchingsdag. Dit formulier bestaat uit een aantal vragen over je achtergrond en studie-interesses en een essayvraag. Daarnaast moet je een recente cijferlijst van het vwo uploaden. 

Het beantwoorden van de vragen kost ongeveer 30 minuten. Je antwoorden worden daarbij tussentijds opgeslagen. De deadline voor het invullen van het formulier is woensdag 30 mei 2018 23:59. 

Een week voor de matching kun je inloggen op Canvas (digitale leeromgeving), waar je alvast naar de stof van de colleges kunt kijken. 

Bijzonderheden

Functiebeperking

Heb je een functiebeperking (bijv. dyslexie) of een chronische ziekte waardoor je speciale voorzieningen nodig hebt, neem dan even contact op met de opleiding.

Intakegesprek

Het intakegesprek is onderdeel van de matching.  In dit gesprek zal worden ingegaan op de antwoorden die je hebt gegeven in het intakeformulier. Als je niet meedoet met matching (omdat je bijvoorbeeld switcht van een andere UvA-opleiding) moet je ook vóór 1 augustus een intakegesprek voeren met iemand van de opleiding. Na het invullen van het intakeformulier wordt in dat geval contact met je opgenomen.

Meenemen

  • Laptop en/of collegeblok en pen
  • Een geldig identificatiebewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs)

Vragen?

 

Published by  Institute for Interdisciplinary Studies

23 July 2018