Institute for Biodiversity and Ecosystem Dynamics

UvA Matching

Future Planet Studies

Een juiste studiekeuze vergroot de kans dat je straks succesvol bent in je studie. Daarom is UvA Matching een essentieel onderdeel van de inschrijving voor een bachelor. Je maakt kennis met de opleiding en het onderwijs, nog voordat je echt gaat studeren, en test op die manier je studiekeuze.

Na je inschrijving via Studielink ontvang je vanzelf een e-mail om je aan te melden voor UvA Matching. Deelname aan UvA Matching is verplicht en zal plaatsvinden op vrijdag 8 juni 2018.

Programma Matching Future Planet Studies

Tijdens de Matching van Future Planet Studies krijg je een indruk hoe het is om bij ons te studeren. Je volgt colleges en een werkgroep, doet aan zelfstudie en maakt een toets. Omdat Future Planet Studies een brede interdisciplinaire opleiding is volg je bij ons niet één, maar twee colleges: een bèta-college en een gamma-college rondom een interdisciplinair thema. Binnen de colleges zal ook duidelijk worden dat vaak meerdere disciplines zich bezighouden met een zelfde onderwerp of dat er meerdere benaderingen van een specifiek thema te geven zijn. In de werkgroep wordt verder ingegaan op de stof van de colleges.

Natuurlijk kun je in een dag nooit een hele studie ervaren. Toch denken we dat je ervaring in deze week een realistisch beeld geeft van de studie Future Planet Studies waarmee je zelf kunt bepalen of de studie bij je past. Wij zullen je ook een advies geven. We verwachten dat je het advies serieus meeneemt in je studiekeuze, maar het advies is niet bindend (je mag je ook inschrijven voor de opleiding als je een onvoldoende haalt). Daarnaast voeren we met iedereen een intakegesprek, waarin je motivatie voor de opleiding aan bod komt en je de kans krijgt om vragen te stellen.

Deadlines

  • De landelijke inschrijfdeadline voor Studielink is 1 mei 2018. Heb je je niet op tijd ingeschreven via Studielink, dan kun je worden geweigerd bij de opleiding van je keuze.

Voorbereiding

We vragen je om voorafgaand aan UvA Matching een aantal vragen te beantwoorden en een korte schrijfopdracht te maken. Het formulier hiervoor komt ruim van tevoren op deze website te staan, zodat je hiermee aan de slag kunt gaan op een moment dat het jou uitkomt. Een week voor de matching kun je inloggen op Blackboard (digitale leeromgeving), waar je alvast naar de stof van de colleges kunt kijken. 

Bijzonderheden

Functiebeperking

Heb je een functiebeperking (bijv. dyslexie) of een chronische ziekte waardoor je speciale voorzieningen nodig hebt, neem dan even contact op met de opleiding.

Intakegesprek

Het intakegesprek is onderdeel van de matching. Als je niet meedoet met matching (omdat je bijvoorbeeld switcht van een andere UvA-opleiding) moet je ook vóór 1 augustus een intakegesprek voeren met iemand van de opleiding. Na het invullen van het intakeformulier wordt in dat geval contact met je opgenomen.

Voordat je deel kunt nemen aan het intakegesprek moet je een aantal vragen beantwoorden en een schrijfopdracht maken. Het beantwoorden van de vragen kost ongeveer 20 minuten. Je antwoorden worden daarbij tussentijds opgeslagen.

Voor de schrijfopdracht geldt het volgende:

Schrijf een paper van ongeveer 700 woorden waaruit blijkt dat je interesse hebt in de thema's van Future Planet Studies.

  • Beschrijf in je paper een actueel maatschappelijk probleem vanuit verschillende invalshoeken. Je kunt ervoor kiezen alleen het probleem te beschrijven, maar je kunt ook een oplossingsrichting voorstellen.

De schrijfopdracht sla je op in een apart bestand en kun je uploaden bij het intakeformulier, samen met een recente cijferlijst van het vwo.

Via deze link kun je het intakeformulier invullen. Je kunt het intakeformulier pas invullen na inloggen met je UvAnetID.

De antwoorden op de vragen en de schrijfopdracht worden gebruikt bij het intakegesprek. De deadline voor het indienen van het intakeformulier voor de matching is woensdag 30 mei, 23.59 uur.

Meenemen

  • Collegeblok en pen
  • Een geldig identificatiebewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs)

Vragen?

 

Published by  Institute for Interdisciplinary Studies

28 November 2017