Institute for Biodiversity and Ecosystem Dynamics

Tarieven 2017-2018

Hoeveel collegegeld je moet betalen, hangt af van je nationaliteit, de opleiding die je volgt en of je voltijd, in deeltijd of duaal studeert. Schrijf je je per 1 februari in, dan betaal je 7/12 van het voor jou geldende tarief.

Welke situatie geldt voor jou?

 

Ik kom uit Nederland, de EER, Zwitserland of Suriname en heb voor aanvang van de opleiding nog geen ander vergelijkbaar Nederlands diploma behaald aan een hogeschool of universiteit

Je betaalt het wettelijk tarief.

Dit geldt dus ook als je twee bachelors of twee masters tegelijk volgt aan de UvA en je komt voor beide opleidingen in aanmerking voor het wettelijk tarief. Je hoeft dan maar eenmaal te betalen.

Wettelijk collegegeld 2017-2018

Voltijd €2.006
Deeltijd €1.717
Duaal €2.006
Bachelor Liberal Arts & Sciences (AUC) €4.251
Bachelor Politics, Psychology, Law and Economics (PPLE) €4.012

Ik kom uit Nederland, de EER, Zwitserland of Suriname en ik heb voor aanvang van de opleiding al een vergelijkbaar Nederlands diploma behaald aan een hogeschool of universiteit

Je betaalt het instellingstarief.

Je betaalt het instellingstarief als je al een Nederlands bachelordiploma hebt en een nieuwe bacheloropleiding gaat volgen, of als je al een Nederlands masterdiploma hebt en een nieuwe master gaat volgen. Hier zijn enkele uitzonderingen op, die je vindt in dit overzicht van de regels rond het collegegeld van een tweede opleiding.

Instellingstarieven bacheloropleidingen (pdf)

Instellingstarieven masteropleidingen (pdf)

Ik kom vanbuiten de EER, Zwitserland of Suriname

Je betaalt het instellingstarief.

Heb je een verblijfsvergunning? Doorloop dan de collegegeldmeter om te checken of jouw verblijfsvergunning recht geeft op het wettelijk tarief. 

Instellingstarieven bacheloropleidingen (pdf)

Instellingstarieven masteropleidingen (pdf)

Published by  Administration Centre

24 April 2018